gebelik doğum hamilelik yumurtlama günü

Mart 15, 2010

Preven (Ertesi Gün Hapı)

Filed under: Doğum Kontrolü — Etiketler:, , , , — pics @ 11:30 am

Preven Ertesi Sabah Hapı :

İçinde hamilelik testi ve 4 adet ertesi gün hapı vardır. Bu haplar onikişer saat arayla alınması gerekiyor. Haplar içerik olarak Östrojen ve progesteron maddeleri içeriyor.

Preven Ne Zaman Kullanılmalıdır :

Hiç bir doğum kontrol yöntemi kullanmadan girilen ilişki sonrasında, kullanılan prezervatifin yırtılması sırasında, doğum kontrol yöntemi olan diyaframın yerinden çıkması durumunda, tecavüz gibi istenmeyen ilişkiler sonrasında, doğum kontrol yöntemi olarak ( http://www.hamilemiyim.net )takvim yöntemi kullanırken yanlış hesaplanması durumlarında yani genellemek gerekirse istenmeyen ilişkiler sonrasında kullanılabilir. Ancak buradaki en önemli nokta, preven ilişkiden 72 saat yani 3 gün sonrasına kadar kulanıldığında etkilidir.

Preven Gebeliği Nasıl Önler :

Gebelik için ilişki sonrasında spermin yumurtaya ulaşması gereklidir. Yumurta salınmış ve döllenmişse, ilaç ilgili dokular ve rahim tabakasında değişiklikler yaparak ceninin tutunmasını önleyebilir. Preven, overden yumurtanın bırakılmasını engelleyerek yada geciktirerek, spermlerin yumurtaya ulaşmasını engelleyerek ya da sperm yumurtayla birleşmişse bile bunların uterus da tutunmalarını engelleyerek gebeliğin başlamasını önler.

Dikkat:

Bu ilaçların, önceki aylarda gerçekleşen bir cinsel ilişkiden ötürü gebelik ihtimaline karşı, gebelik testi yapıldıktan sonra kullanılması öneriliyor. Gebelik halinde hap işe yaramıyor. Bu nedenle preven ilacı gebelik testi ile birlikte satılmaktadır.

1 Yorum »

  1. peki bu ertesi gün haplarının kısırlık oluşturdugu ile ilgili söylenen bişey var ne kadar doğrudur ?

    Yorum tarafından Önemi yok — Mart 10, 2009 @ 8:45 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.