gebelik doğum hamilelik yumurtlama günü

Nisan 18, 2009

Kız mı, Erkek mi?

Her çiftin yeni doğacak çocukları için masumca bir cinsiyet tercihi olduğu bilinmektedir. Kiminin gönlünden “erkek” geçer, kimininse “kız“. Günümüzde ise bununla ilgili geliştirilmiş pek çok yöntem olduğu bilinmektedir. İşte bu yöntemlerden en çok tercih edilenleri yazımızda…

Günümüzde pek çok çift bebeklerinin cinsiyetini önceden belirlemek istemektedir. Bu konuda tarih boyunca kulaktan kulağa halk arasında anlatılan bazı teoriler ve değişik görüşler de vardır. Unutmamak gerekir ki bunların hiçbiri ispatlanmış veya tıbbi geçerliliği olan yöntemler değildir. http://www.hamilemiyim.net

Uzmanlar: “Şu an için dünya üzerinde bebeğin cinsiyetine yön vermek için rutin olarak kullanılan bilimsel bir metot bulunmamaktadır. Cinsiyet belirleme yöntemlerinin kesin bilimsel bir çerçevede uygulanması zaten doğru da değildir.” diyor ve günümüzde çiftlerin en çok uyguladığı cinsiyet belirleme yöntemlerini bizlere açıklıyor.

  • BabyChoice–Materna yöntemi

İsviçre’deki Materna Laboratuarlarının birçok ülkede temsilcilikleri aracılığı ile dağıtımını yaptığı BabyChoice metodu ile tıbbi müdahale olmadan istenilen cinsten bebek http://www.hamilemiyim.net yapabilmenin doğal ve güvenli tek yolu sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu yöntem, anne veya bebeği hiçbir riske sokmadan, pratik ve ekonomik bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu yöntemin çalışma prensibi ise; hücresel haberleşme konusunu inceleyen bilim adamları annenin yumurta zarındaki bazı reseptörlerin “X” veya “Y” kromozomu taşıyan spermleri dönem dönem kabul veya reddettiğini buldular. “X” kromozomlu spermin (kız çocuk), (+) artı ve “Y” kromozomlu spermin (erkek çocuk), (-) eksi yük taşıdığı ise çok önceden biliniyordu. Fransız bilim adamları daha da ileri gittiler ve yumurta zarındaki reseptörlerin elektrik yükünün annenin biyolojik saatine göre değiştiğini keşfettiler. Buna kutuplaşma dönemleri adını verdiler.

BabyChoice yöntemi prensibi özetle bu bilgiye dayanarak; annenin yumurta zarındaki reseptörlerin hangi günlerde “X” kromozomlu spermleri (kız), hangi günlerde “Y” kromozomlu spermleri (erkek) kabul edip diğerini reddedeceğini bulan metotdur. Çiftlerin, doğanın onlar için belirlediği günlerde kız veya erkek çocuk yapmalarını sağlar. 1997’den bu yana kullanıcıların başarı oranı %90 olmuştur. Hakkınızda vereceğiniz bilgiler analiz edilerek ve her biri 25 ayrı hayati parametre ile karşılaştırılır. BabyChoice ile hamilelik takvimi hazırlanır. BabyChoice metoduyla cinsiyeti ayarlamak, tamamen doğal bir yöntemdir. http://www.hamilemiyim.net

  • Microsort–Ericcson yöntemi

Microsort-Ericcson yöntemi, kız bebeklerde %92, erkek bebeklerde ise %80 başarı oranı sağlamaktadır. Lazer ışınları ve komplike DNA formülleri kullanarak, sperm ayrıştıran bir cihaz yardımı ile kız bebek olmasını sağlayan X kromozomu taşıyan spermlerle, erkek bebek olmasını sağlayan Y kromozomu taşıyanları birbirinden ayırıp, elde edilen ayrılmış spermleri aşılama (suni dölleme) yöntemi ile anne adayına yerleştirerek gerçekleştirilen bir yöntemdir.

Genel olarak uygulaması zor ve pahalı bir yöntemdir. Uygulanırlığı zor olduğundan da çok daha az kullanılmaktadır. Bilmelisiniz ki bu yöntem için teknik ve yasal zorluklar vardır.

  • Shettles metodu

Landrum Shettles adlı bir doktorun geliştirdiği, basit ve maliyetsiz olan bir yöntemdir. Amerika’da çok moda olan bu yöntem hakkında çok sayıda kitap ve makale de yazılmıştır. Çok kolay olan bu yöntemin uygulama prensibi, adetin belirli günlerinde ilişkiye girilmesine dayanmaktadır. Önemsenen nokta X kromozomu taşıyan spermlerin Y kromozomu taşıyanlara göre daha yavaş yüzmesi ve daha dayanıklı olmasıdır. Buna göre erkek çocuk için yumurtlamaya en yakın zamanda cinsel birleşme yapılmalıdır. Böylece hızlı Y kromozomu taşıyan spermler yumurtaya daha çabuk ulaşabilmekteler. Kız çocuğu için ise, yumurtlamadan 3 ile 5 gün önce cinsel birleşme yapılmalı ve sonra bir daha yapılmamalıdır. Böylece Y kromozomu taşıyan spermler ölür ve geriye X kromozomu taşıyan daha dayanıklı spermler kalır.

  • Özetle:

– Bu teoriye göre yumurtlamadan 2 gün önce ilişkiye girilirse kız, yumurtlamadan sonra ilişkiye girilirse erkek olacağı iddia edilmektedir.

– Yine bu yönteme göre, yüzeysel ilişki ile kız, derin cinsel ilişki ile erkek olma ihtimali artmaktadır.

– İlişki sırasında kadın orgazm olmaz ise kız, orgazm olur ise erkek olma ihtimali yüksek olmaktadır.

  • Kadınlar için diyet ve beslenme metodu

Rus genetik bilimciler, anne adayının beslenmesi ve yiyip içtiklerinin doğrudan bebeğin cinsiyetine etkilediğini iddia etmektedirler. Buna göre, bebek planlayan anne adayı tarafından hamilelikten en az 6 hafta önce başlanacak potasyum ve sodyum içeriği zengin besin (et, balık, sebze, çikolata, tuz) diyeti erkek çocuk ihtimalini arttırıyor.

Aynı şekilde kalsiyum ve magnezyum içeriği çok zengin olan besinler (süt, peynir, tuzsuz findık, fıstık, fasulye, brokoli) ile yapılacak diyet, kız çocuk olma olasılığını arttırmaktadır.

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.